Utopenec zpět

Ingredience:
špekáčky1 kgcibule1 kgocet1/2 l
cukr1 lžícesůl1 lžičkabobkový list5 ks
nové koření5 kuličekpepř celý5 kuličekvoda1,5 dcl
špekáčky 1 kg, cibule 1 kg, ocet 1/2 l, cukr 1 lžíce, sůl 1 lžička, bobkový list 5 ks, nové koření 5 kuliček, pepř celý 5 kuliček, voda 1,5 dcl

Příprava

Při servírování můžeme pokrm dozdobit chilli papričkou.

Nejdříve si připravíme lák, kterým špekáčky zalijeme. Do menšího hrnce dáme 1/2l octa a 1,5 dcl vody, bobkové listy, nové koření, pepř celý, sůl, cukr. Lák promícháme a přivedeme k varu, kdy začne pěnit. Hrnec stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout do vlažné teploty.  Špekáčky si mezitím oloupeme ze střívka a rozpůlíme. Připravíme si větší skleněnou nádobu a na dno vložíme první vrstvu na kolečka nakrájené cibule, přidáme špekáčky a dále postupujeme stejně až naplníme celou nádobu. Na vrchní vrstvu špekáčků přidáme cibuli tak, aby je celé zakryla. Vše pak zalijeme ještě vlažným lákem, který jsme si předtím připravili i s kořením. Po úplném vychladnutí vložíme nádobu s utopenci na několik dní do lednice odpočinout. Při servírování můžeme pokrm dozdobit chilli papričkou.

2013-10-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI