Úžasná pomazánka z pečené dýně zpět

Ingredience:
dýně hokaido1/2 kssůl a pepř1 špetkaolivový olej napečení1 lžíce
zakysaná smetana400 golivový olej do pomazánky2 lžícešlehačka na šlehání150 ml
muškátový oříšek1 špetkačesnek1 stroužekproteinový chléb FIT den1 bal
bylinky na dochucení
dýně hokaido 1/2 ks, sůl a pepř 1 špetka, olivový olej napečení 1 lžíce, zakysaná smetana 400 g, olivový olej do pomazánky 2 lžíce, šlehačka na šlehání 150 ml, muškátový oříšek 1 špetka, česnek 1 stroužek, proteinový chléb FIT den 1 bal, bylinky na dochucení

Příprava

Tohle je naše oblíbená stálice. Úžasná dýňová pomazánka.

Smetany smícháme s olejem, solí a česnekem a necháme přes plátýnko přez noc vykapat.
Druhý den dýni omyjeme, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na proužky, které rozprostřeme na plech.
Lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 190°C, dokud se dýně neupeče.
Pečenou dýni poté dáme do misky a rozmixujeme s vykapanou "lučinou".
Dochutíme čerstvými bylinkami a dle chuti.

Dobrou chuť!
2022-03-22 Předkrmy

Poznámka

Tip: pokud máte horkovzdušnou fritézy, lze připravit v ní. V rámci úspory energie zeleninu vždy peču současně s něčím jiným v troubě.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI