Vaječná omeleta po arabsku zpět

Ingredience:
vejce2 ksřímský kmín1/4 lžičkyhladkolistá petržel trochu
čerstvá máta trochučerstvě mletý pepř špetkasůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
vejce 2 ks, římský kmín 1/4 lžičky, hladkolistá petržel trochu, čerstvá máta trochu, čerstvě mletý pepř špetka, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Pokud Arabové snídají, rozhodně se neodbývají. Jelikož je u nás zvykem, že se oběd podává až v pozdních odpoledních hodinách, kdy už slunce tolik nepálí, snídaně musí být vydatná a pestrá. Důležitou roli při takové snídani hrají bylinky a koření. Při přípravě čaje se nejvíce používá yzop, šalvěj a máta. U kávy bezesporu kardamom. Pozadu nezůstává ani samotné jídlo, do kterého se často přidává za'atar (směs sušeného tymiánu, oregána, koření sumah a pražených sezamových semínek), římský kmín, hladkolistá petržel nebo čerstvý koriandr. Vše je doplněno čerstvou a nakládanou zeleninou. 

Místní Arabové tak obvykle snídají labaneh (čerstvý jogurtový sýr) posypaný za'atarem, avokádo, cizrnovou pomazánku hummus, pomazánku z pečeného lilku nebo vejce na různé způsoby. Omeleta je jednou z možností...

Bylinky posekáme na drobno a prošleháme s vejci. Přidáme římský kmín a podle chuti doladíme solí a pepřem. Směs nalijeme do pánve, kde jsme si rozehřáli olivový olej a vykouzlíme omeletu. 

Pokud chcete arabskou snídani dotáhnout do konce, vše vyskládejte na velký (kulatý) podnos a hodujte na zemi! S nohama stočenýma do tureckého sedu, čaj lijte z výšky, aby správně napěnil a místo příboru použijte jen ruce. 

2016-03-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI