Ingredience: | |||||
nálev z kyselých okurek | 250 ml | majonéza | 6 lžic | zakysaná smetana | 6 lžic |
vejce uvařené na tvrdo | 5 ks | šunka | 100 g | hrášek | 100 g |
kukuřice | 100 g | baby karotka | 100 g | červená paprika | 1 ks |
kyselá okurka | 2 ks | želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček (20g) | petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
O Velikonocích připravujeme u nás doma asi 80 vajec pro koledníky. Po 12. hodině se mi vrací moji koledníci domu a přinesou mi košíky plné vajec. No a teď co s tím? Určitě řešíte to samé. Proto mám pro vás tip na jednu z možností, kam uvařená vejce na tvrdo "ukrýt". Vaječná tlačenka je úžasná a stojí za to ji vyzkoušet.
Nejprve si připravíme formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit tak, abychom ho nenalévali do směsi vařící.
V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI