Ingredience: | |||||
šunkový salám vcelku | 200 g | sýr Gouda vcelku | 200 g | majolka | 200 g |
sterilovaná zeleniny Kunovjanka nebo Moravanka | 330 g | okurkový lák | 200 ml | želatina na vaječnou tlačenku | 20 g |
menší cibule | 1 ks | natvrdo uvařená vejce | 9 ks | nasekané lístky libečku | 1 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |||||
silikonová forma na srnčí hřbet | dle potřeby | potravinová fólie | dle potřeby |
Po Velikonocích je vždy velké množství natvrdo uvařených vajec. Proč je nezužitkovat na hezky okatou vaječnou tlačenku.
Zeleninu nalijeme do sítka a necháme okapat. Nálev ze zeleniny smícháme v hlubším kastrůlku s okurkovým lákem a zahřejeme na cca 60 stupňů. Přisypeme želatinu, metličkou prošleháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím oloupeme vejce a cibuli. 4 vejce odložíme stranou, zbývající nastrouháme do větší mísy na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme i salám a sýr. Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu také překrájíme na drobné kousky, přidáme majolku a promícháme.
Nabobtnalou želatinu prošleháme metličkou, nalijeme do připravené vaječné směsi, přidáme libeček a vše důkladně promícháme.
Polovinu směsi nalijeme do formy srnčího hřbetu, poklademe zbylými vejci a zalijeme druhou polovinou směsi. Přes naplněnou formu položíme potravinovou folii a necháme v lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne.
Poté tlačenku krájíme na cca 2 cm silné plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI