Ingredience: | |||||
vejce | 5 - 6 ks | máslo | 150 g | měkký tvaroh nebo lučina | 3 lžíce |
uzená paprika | špetička | nadrobno nakrájená jarní cibulka | dle chuti | dijonská nebo kremžská hořčice | dle chuti |
pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | petrželka | dle chuti |
Recept na tuto pomazánku je velice variabilní. Můžete si ji dát k snídani, svačině či večeři. Stejně tak namazat si ji můžete jak na čerstvé pečivo, nebo je třeba skvělá na topinky.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená a zchlazená vejce nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Smícháme se změklým máslem, petrželkou, hořčicí, jarní cibulkou a tvarohem (lučinou). Přidáme špetičku uzené papriky a ochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku dáme do chladu. Podáváme s čerstvým pečivem, ale je také výborná i na topinky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI