Vajíčková pomazánka zpět

Ingredience:
vejce5 - 6 ksmáslo150 gměkký tvaroh nebo lučina3 lžíce
uzená paprika špetičkanadrobno nakrájená jarní cibulka dle chutidijonská nebo kremžská hořčice dle chuti
pepř dle chutisůl dle chutipetrželka dle chuti
vejce 5 - 6 ks, máslo 150 g, měkký tvaroh nebo lučina 3 lžíce, uzená paprika špetička, nadrobno nakrájená jarní cibulka dle chuti, dijonská nebo kremžská hořčice dle chuti, pepř dle chuti, sůl dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Recept na tuto pomazánku je velice variabilní. Můžete si ji dát k snídani, svačině či večeři. Stejně tak namazat si ji můžete jak na čerstvé pečivo, nebo je třeba skvělá na topinky.

Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená a zchlazená vejce nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Smícháme se změklým máslem, petrželkou, hořčicí, jarní cibulkou a tvarohem (lučinou). Přidáme špetičku uzené papriky a ochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku dáme do chladu. Podáváme s čerstvým pečivem, ale je také výborná i na topinky.

2018-05-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI