Vejce do skla se slaninou zpět

Ingredience:
vejce3 kssůl dle chutipepř dle chuti
slanina3 plátkynasekaná cibule hrstkaocet1 lžíce
vejce 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, slanina 3 plátky, nasekaná cibule hrstka, ocet 1 lžíce

Příprava

Jestli bych mohla něco snídat klidně i 3x týdně a vůbec by mi to nevadilo, tak jsou to vajíčka. Míchaná nebo ztracená v ideálním případě, ale vařená na chleba bych taky ocenila. Teď jsem si oblíbila vejce do skla. A nebojte, není to žádná věda a vypadá to opravdu pěkně. 

Vejce do skla je jednoduchá a hezky vypadající snídaně. 

1. Vejce vložte do vroucí vody spolu se lžící octa na cca 3 - 4 minuty. Bílek bude tuhý a žloutek zůstane tekutý. Po 3 - 4 minutách vejce přelijte studenou vodou, aby se ochladila. 

2. Vejce naklepněte tak, jako byste je chtěli oloupat, a jakmile odděláte špičku, tak vajíčko vyloupněte pomocí lžičky do skleničky. 

3. Slaninu osmažte na sucho na pánvi a přidejte k ní hned od začátku nasekanou cibulku. Slanina pustí dostatek tuku, takže není potřeba žádný další přidávat. 

4. Vejce osolte, opepřete a přidejte osmaženou slaninu s cibulí. 

Můžete také přidat sezonní bylinky (pažitku, petrželku, libeček) nebo strouhaný parmazán.

2018-03-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI