Ingredience: | |||||
uzený bůček | 600 g | vejce | 5 ks | rohlíky "gumové" | 10 ks |
vývar | 400 ml | baby špenát | 2 hrsti | česnek | 4 stroužky |
muškátový květ | špetka | máslo | 100 g | žampiony | 4 ks |
pepř | špetka | sůl | špetka | mléko dle chuti |
Tento recept má sice v názvu Velikonoce, však nenechte se mýlit. Jistě ho využijete po celý rok, jako já v dalším receptu, který bude následovat. Bude to nadívané kuřátko.
Uvařené maso a rohlíky pokrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a dáme zvlášť žloutky a bílky. Rohlíky orestujeme nasucho na hluboké pánvi a zalijeme vývarem. Promícháme. Pokrájené žampiony orestujeme na másle a také přidáme k masu a rohlíkům s vývarem. Špenátové listy zbavíme stonků, omyjeme, spaříme a pokrájíme nadrobno. Všechny uvedené suroviny smícháme, přidáme žloutky, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Zamícháme a vzniklou nádivku dáme zapéci do pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova v horkovzdušné troubě na cca 160 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Kdy je hotovo? To poznáme podle krásné zlaté barvy a vůní, která se line po celém bytě.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI