Ingredience: | |||||
vodní špenát | 1 svazek | tofu | 300 g | rostlinný olej | dle potřeby |
česnek | 3 stroužky | chilli paprička | 1 ks | rybí omáčka | 2 lžíce |
ústřicová omáčka | 1 lžíce | rýžové víno | 1 lžíce |
Vodní špenát je velmi oblíbenou zeleninou v Asii. Je dobrým zdrojem vitamínu A, C, ale i vápníku, draslíku a sodíku. Dělá se převážně smažený na česneku, ale i polévka je z něho výborná. Pokud se ptáte, zda je chuti podobný našemu špenátu, tak mne nenapadá, k čemu jinému bych ho přirovnala. Cena jednoho svazku se pohybuje okolo 25,-Kč.
Vodní špenát je třeba před přípravou očistit. Odkrojte cca 2,5 cm konečků stonků a oberte listy, na kterých nechte klidně i kousky stonků. Holé stonky poté nakrájejte na 5 - 6 cm dlouhé kousky. Dejte je do misky či dřezu s čistou vodou a dobře properte. To stejné proveďte i s listy a nechte okapat. Smažit se dá špenát už i takto připravený, ale pro zachování barvy je lepší ho krátce spařit v horké osolené vodě. Stačí pouhých 30 vteřin a poté ho properte ve studené vodě.
Mezitím, co bude špenát odkapávat v cedníku, je třeba osmažit tofu. Ve woku si rozehřejte zhruba 1 cm silnou vrstvu oleje a vložte tofu nakrájené na kostky.
Bude to trvat pár minut, ale jakmile tofu získá oříškovou barvu, je hotové.
Nechte ho okapat na ubrousku a vrhněte se na přípravu špenátu. Slijte olej z tofu, dejte trochu čerstvého a přihoďte česnek na větší kousky společně s nakrájenou chilli papričkou.
Hned jak se česnek rozvoní, přidejte špenát a zbytek surovin z receptu. Minutku zarestujte a přidejte i osmažené tofu. Opět nechte minutku dvě ve woku a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI