Těsto: | |||||
hladká mouka | 3 hrnky | voda | 1 a 1/4 hrnku | cukr a sůl | 1 lžička |
čerstvé droždí | 1/4 kostky | olivový olej | 3 lžíce | ||
Náplň: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | česnek | 1 stroužek | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | rozmarýn | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
červená cibule | 2 ks | balsamico ocet | dle chuti | sýr francouzského typu | dle chuti |
Na tento koláč je spousta různých těst, ale vesměs jsou všechna podobná těstu na pizzu.
A protože já mám už to svoje pizza těsto vychytané, tak proč zkoušet jiné.
Proto recept na těsto najdete ZDE.
Pokud chcete jen jeden koláč, tak vám bude stačit poloviční dávka.
Vykynuté těsto si dejte do koláčové formy, kterou si vymažte oliv. olejem .
Zakysanou smetanu si smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřete těsto cca 1.5 cm od kraje.
Mezitím co bude těsto ve formě kynout, si připravte cibulovou náplň.
Na pánvi s olivovým olejem orestujte červenou cibuli na půl kolečka. Přihoďte pokrájený čerstvý rozmarým, osolte a opepřete. Na závěr zastříkněte octem balsamico.
Klidně teplou náplň můžete bohatě navršit na koláč.
Posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do rozpálené trouby.
Troubu předem rozpalte na 250°C . Hned jak vložíte koláč, přepněte jen na spodní ohřev a pečte do barvy. Přesný čas vám neřeknu, protože každá trouba peče jinak. Abyste si byly jisti, že je těsto propečené, tak píchněte špejlí do suchého okraje. Pokud se vám nelepí, tak máte hotovo.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI