Ingredience: | |||||
větší rajčata | 4 - 6 ks | barevná paprika | 1 ks | pórek | kousek |
cibule | 1 ks | česnek | dle chuti | vařená rýže | 1 hrnek |
koření Bolognese | špetka | sůl | špetka | pepř | špetka |
olej | trochu | máslo | kousek | balkánský sýr | dle potřeby |
Vzpomínka na dovolené v Řecku....
Toto jídlo jsem poprvé ochutnala u mámy. Je to pro ni taková vzpomínka na překrásné dovolené v jejím milovaném Řecku. Pokaždé si recept trošku poupravím a vždy si moc pochutnám.
Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky a schováme vedle.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájený česnek. Orestujeme, a když česnek začne vonět a chytat zlatavou barvu přidáme nakrájenou papriku. Chviličku necháme a přidáme koření bolognese dle chuti. Přidáme vydlabané vnitřky rajčat a podusíme. Pokud mají rajčata málo šťávy, můžeme lehounce zastříknout vodou. Přidáme vařenou rýži, promícháme a prohřejeme. Nakonec můžeme vmíchat kousíček studeného másla. Naplníme do rajčat a přendáme do zapékací misky. Posypeme rozdrobeným balkánem, trochu podlijeme a zapečeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI