Zeleninová pomazánka z hraškového másla zpět

Ingredience:
hraška máslo s Ghí150 gbílá cibule1/2 ksnakládané okurky2 - 3 ks
červená paprika1/2 kssůl dle chutinálev z okurek dle chuti
jarní cibulka1 ks
Hraškové máslo s Ghí:
hraška na zahušťování70 gvoda350 mlsůl3 g
České Ghíčko Bio70 gMahá koření1/2 lžičky
hraška máslo s Ghí 150 g, bílá cibule 1/2 ks, nakládané okurky 2 - 3 ks, červená paprika 1/2 ks, sůl dle chuti, nálev z okurek dle chuti, jarní cibulka 1 ks, hraška na zahušťování 70 g, voda 350 ml, sůl 3 g, České Ghíčko Bio 70 g, Mahá koření 1/2 lžičky

Příprava

Záměrně jsem si uvařila hraškového másla víc. Jeden z důvodů byla oslava a druhý trénink, všichni si mysleli, že jedí vajíčkovou pomazánku a neustále hádaly suroviny. Manžel se potutelně usmíval a já si užívala jak jim chutná a pochvalují si. Musím říct, že je to fakt dobrota.

Hraška máslo smícháme s najemno nakrájenou bílou cibulí, červenou paprikou, jarní cibulkou, nastrouhanými okurkami, osolíme a dle chuti přidáme nálev z okurek.

 

Hraškové máslo s Českým Ghíčkem vhodné pro: BKM, bezlepkové, bez vajec, vegetariánské

Tento recept najdete na stránkách Ceria tedy výrobci HRAŠKY, já se jej rozhodla připravit z dalšího ryze poctivého českého produktu a to Bio Českého Ghíčka a musím říct, že spojení těchto dvou produktů je neodolatelné, přímo bomba.

Koření mahá krátce orestujeme na Českém Ghíčku, přidáme hrašku a důkladně promícháme, pak hrašku zalijeme vodou a osolíme. Já dala o trošku méně soli než bylo uvedeno v původním receptu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je hraška dobře povařená a není cíítit po hrachu. Necháme vychladnout, a po vychladnutí vyšleháme v hladký krém. Máslo můžeme použít jako základ pro výrobu pomazánek.

Hraškové máslo můžete použít místo klasického pomazánkového másla. Připravené pomazánky z tohoto másla jsou velmi lahodné a výživné, podáváme s pečivem nebo jako dip. hrašku je důležité v jídle dobře povařit minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toť pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv mouky, nedostatečně povařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Za tento recept velmi děkuji přímo výrobci HRAŠKY, který mi dorazil v podobě letáčku s balíčkem zdravé výživy.

2016-03-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI