Zeleninová pomazánka z quinoy, hraška másla zpět

Ingredience:
vařená quinoa50 gmrkev150 gcibule1/2 ks
celer60 ghraška máslo90 gjarní cibulka1 ks
sůl dle chutiGhí dle potřeby
vařená quinoa 50 g, mrkev 150 g, cibule 1/2 ks, celer 60 g, hraška máslo 90 g, jarní cibulka 1 ks, sůl dle chuti, Ghí dle potřeby

Příprava

Jelikož jsem měla připravené základy z předchozí přípravy pomazánek a od oběda mi zbyla quinoa, tak jsem si připravila ještě třetí pomazánku a musím říct, že byla velmi povedená a určitě si ji zopakujeme.

Na Ghí si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer a podlijeme vodou, vody musí být akorát, aby se nám nepřichytila, ale zároveň zelenina nesmí ve vodě plavat, vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody. Jak směs zeleniny, tak quinou necháme vychladnout. Po vychladnutí společně smícháme a přidáme hraška máslo, najemno pokrájenou jarní cibulku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem a v případě potřeby dosolíme.

2016-04-20 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 400g pomazánky.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI