Zeleninové muffiny s ovesnými vločkami zpět

Ingredience:
květák500 gřezaná kapusta500 gvelká mrkev3 ks
ovesné vločky1 hrnekvejce3 kskopr3 lžičky
sůl dle chuti
květák 500 g, řezaná kapusta 500 g, velká mrkev 3 ks, ovesné vločky 1 hrnek, vejce 3 ks, kopr 3 lžičky, sůl dle chuti

Příprava

Od porodu mám ve vaření pauzu, pauzu tak velkou až to není možné. Jsem 4 měsíce po porodu a vařila jsem snad 5krát. Klaudinka má parádní stravu ve školce, tak ani nemám takovou motivaci něco vymýšlet. Sofinka je trochu náročnější miminko a navíc se snažím držet bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, takže se se vším stále seznamuji. Kolikrát zahřeším, ale snažím se, aby to nebylo tak, že by na to Sofinka zareagovala.

Není čas vařit, a když už je víkend a máme volnou chvilku, že se zázrakem povede obě děti uspat naráz, tak jí chceme trávit s manželem společně a ne, abych čas trávila v kuchyni.

Lámala jsem si hlavu, co rychlého udělat, a napadly mě zeleninové muffiny, které jsem ještě pořádně nezkoušela. Tak jsem vzala, co jsem našla a vytvořila rychlou večeři, která zaujala všechny a Klaudinka už si vychutnává třetí.

Dáme společně vařit květák, kapustu a mrkev. Ovesné vločky dáme do půl litrového hrnku, zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat. 

Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a rozmačkáme šťouchadlem. 

Přihodíme scezené ovesné vločky, vejce, kopr, sůl podle chuti a vše společně zamícháme.

Plníme připravené formičky na muffiny (nebojte se plnit vrchovatě) a pečeme na 200°C zhruba 20 minut.

Dobrou chuť.

2017-01-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI