Sametová hrášková pomazánka: | |||||
mražený hrášek - nechte při pokojové teplotě rozmrznout | 200 g | větší zralé avokádo | 1 ks | ricotta | 100 g |
sýr Skyr | 100 g | lístky máty | hrst | česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | chilli | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti | ||||
Pikantní pomazánka z červené řepy: | |||||
vařená červená řepa | 200 g | vlašské ořechy | hrst | strouhaný křen - čerstvý nebo sterilovný | 1 - 2 lžičky |
ricotta | 100 g | sýr Skyr | 100 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | ||||
Tapenáda z černých oliv: | |||||
černé olivy bez pecky | 200 g | ančovičky | 4 filátka | kapary | 1 vrchovatá lžíce |
olivový olej | 1 lžíce | česnek | 2 stroužky | citronová šťáva | dle chuti |
sýr Skyr, Lučina nebo ricotta (nemusí být) | 100 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Flákám to, já vím a moc se vám za to omlouvám. Co se ale dá dělat, asi si na mě budete muset počkat až do důchodu, to budu mít n to vaření a hlavně focení zase trochu víc času.
Dnes vám ale hodím jednu rychlovku. Tato super barevná pastva pro oči nezabere víc jak 20 minut. A protože řada z nás bojuje s povánočními kily navíc, nebo jsme se prostě jenom rozhodli držet půst, tak mi dovolte nabídnout vám 3 recepty. Nezlobte se, že jsou jen tak od oka, ale zrovna u těchto dobrot nezáleží, jestli tam bude o olivu, či kuličku hrachu víc nebo míň.
Postup u všech pomazánek je totožný. Prostě všechny suroviny dejte do mixéru a vymixujte do konzistence, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud nemáte mixér, můžete na hráškovou využít třeba mačkadlo na bramborovou kaši a řepu, nebo olivy zase nastrouhat na struhadle. Hrášková a řepná u nás boduje v co nejhladší konzistenci. Naopak olivová nám chutná, když je cítit struktura oliv. Všechny pomazánky můžete mazat na pečivo, použít jako náplň do tortill, nebo klidně servírovat v misce jako dip.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI