Ingredience: | |||||
hladká mouka | 200 g | kypřící prášek | 1/2 lžičky | změklé máslo | 100 g |
tvaroh | 100 g | sůl | 1/2 lžičky | strouhanka | 2 lžíce |
Náplň: | |||||
cibule | 1 ks | paprika (žlutá, zelená) | 2 ks | rajčátka | cca 10 ks |
petrželka | hrst | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
mletá paprika | dle chuti | olej | dle potřeby | muškátový oříšek | špetka |
kajenský pepř | špetk | ||||
Vaječná smetana: | |||||
vejce | 3 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
kysaná smetana | 200 g | mouka | 1 lžíce | strouhaný sýr | 50 g |
Slané koláče peču často, jsou u nás velmi oblíbené a pokaždé se snažím vymyslet jinou náplň.
Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto dobře propracujeme. Nepřidáváme již žádnou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčátka, koření a podusíme do poloměkka a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout.
Vaječnou smetanu si připravíme smícháním všech potřebných surovin a vlijeme do zeleninové směsi, promícháme.
Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Vlijeme náplň a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI