Ingredience: | |||||
cizrna | 1 plechovka | kousky tuňáka ve vlastní šťávě | dle potřeby | rajčata | dle potřeby |
okurka | 1 ks | srdíčka hlávkového salátu | dle potřeby | červená cibule | 1 ks |
kudrnačky | snítka | olivový olej | trochu | mořská sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka | citronová šťáva z půlky citronu | dle chuti | česnek | 1 stroužek |
sýr Grana padano | dle chuti |
Blíží se léto. Kdy jindy než v tomto období máme příležitost odlehčit svůj jídelníček. Alespoň mně přes léto stačí nějaký salát na oběd. Cizrnu jsem poprvé ochutnala teprve nedávno, ale moc mi zachutnala.
A není to tak dlouho, co jsem viděla salát z cizrny a dostala jsem na něj nesmírnou chuť. Přidala jsem si suroviny podle toho, co mám ráda a pokud jste taky salátoví, zde je recept.
Nejprve si slijeme cizrnu. Zeleninu si opláchneme a osušíme. Okurky nakrájíme na tenké plátky, rajčata na osminky. Plechovku cizrny smícháme s kousky tuňáka, nakrájenými rajčaty a okurkami. Na talíř si položíme listy salátu, na ně dáme připravený salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a připravíme si zálivku. Zálivkou přelijeme salát a poklademe plátky sýru Grana padano.
Zálivka: 2 lžíce olivového oleje smícháme se šťávou z půlky citronu, přidáme nasekanou kudrnačku, prolisovaný česnek, mořskou sůl a čerstvě namletý pepř a důkladně promícháme.
Salát je svěží a výborný a já vám přeji hezký den a dobrou chuť, pokud se právě chystáte k obědu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI