Ingredience: | |||||
cuketa | 500 g | olivový olej | 2 lžíce | velká cibule | 1 ks |
česnek | 5 stroužků | sugo (nebo rajčatový protlak) | 200 - 250 ml | třtinový cukr | 1 lžička |
worcesterová omáčka | 2 lžíce | drcené chilli | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem pro vás nachystala další bezva zeleninový recept. Má více využití, takže je jen na vás, jestli si směs dáte na topinku, či použijete jako základ směsi na těstoviny.
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem a přidáme oloupanou, vydlabanou a nastrouhanou cuketu. Přidáme i všechny další ingredience, promícháme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na jemný var a vaříme 60 minut.
Pokud hned nebudete konzumovat, můžete plnit do sklenic. V ledničce vydrží nezavařené přibližně 7 - 10 dní.
Podávejte na opečeném chlebu, toustu a zasypané sýrem. Nebo jako doplněk míchaných vajíček. Nebo orestujte mleté (vepřové, hovězí nebo drůbeží) maso a přidejte směs a promíchejte s těstovinami.
Je to dokonalé! Vyzkoušejte a ochutnejte!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI