Ingredience: | |||||
brambory | 3 ks | větší cuketa očištěná, vydlabaná | 1/4 ks | kysané bílé zelí Efko | 100 g |
česnek | 1 stroužek | majoránka | dle chuti | mandlové mléko | dle potřeby |
mořská sůl | dle chuti | pohanková mouka | dle potřeby | hraška na zahušťování | 1/2 lžičky |
olivový olej | dle potřeby |
Dnes to vypadalo, že náš malý strávníček nejedl a rozhodl se pro degustaci. Nejen, že se nacpal polévkou k prasknutí, ale rovněž jako přídavek si bužíroval na kysaném zelí, které mu zachutnalo natolik, že málem nebyl recept na zelné placky, ale bramborovo-cuketové. Po dojezení své mističky zahlásil "mami hají", uložila jsem malého jedlíka a dala se do práce.
Brambory, cuketu nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek, majoránku, sůl. Rozmícháme si hrašku s mandlovým mlékem a přidáme do směsi, promícháme a v případě potřeby zahustíme pohankovou moukou, směs důkladně zamícháme. Z připravené směsi naděláme placičky, které klademe na pečící papír, zakapeme olivový olejem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
Z uvedeného množství připravíte 8 - 10 placek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI