Zelné placky s cuketou, hraškou a pohankovou moukou zpět

Ingredience:
brambory3 ksvětší cuketa očištěná, vydlabaná1/4 kskysané bílé zelí Efko100 g
česnek1 stroužekmajoránka dle chutimandlové mléko dle potřeby
mořská sůl dle chutipohanková mouka dle potřebyhraška na zahušťování1/2 lžičky
olivový olej dle potřeby
brambory 3 ks, větší cuketa očištěná, vydlabaná 1/4 ks, kysané bílé zelí Efko 100 g, česnek 1 stroužek, majoránka dle chuti, mandlové mléko dle potřeby, mořská sůl dle chuti, pohanková mouka dle potřeby, hraška na zahušťování 1/2 lžičky, olivový olej dle potřeby

Příprava

Dnes to vypadalo, že náš malý strávníček nejedl a rozhodl se pro degustaci. Nejen, že se nacpal polévkou k prasknutí, ale rovněž jako přídavek si bužíroval na kysaném zelí, které mu zachutnalo natolik, že málem nebyl recept na zelné placky, ale bramborovo-cuketové. Po dojezení své mističky zahlásil "mami hají", uložila jsem malého jedlíka a dala se do práce.

Brambory, cuketu nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek, majoránku, sůl. Rozmícháme si hrašku s mandlovým mlékem a přidáme do směsi, promícháme a v případě potřeby zahustíme pohankovou moukou, směs důkladně zamícháme. Z připravené směsi naděláme placičky, které klademe na pečící papír, zakapeme olivový olejem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

2016-02-29 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte 8 - 10 placek.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI