Ingredience: | |
surimi tyčinky (krevety) | 250 g |
nakládaný celer | 340 g |
majonéza | 4 velké lžíce |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Řízky, salát, cukroví...to všechno patří k Vánocům stejně, jako u nás "humrový" chlebíčky. Ty nejlepší dělají v Lahůdky Zlatý Kříž v Jungmannově ulici, v Praze! Říkají jim "krabí", stejně jako té pomazánce, kterou si tam můžete taky koupit. No a jelikož se vždycky, když mi něco moc chutná, snažim trefit doma tu stejnou chuť, povedlo se mi úspěšně napodobit i tuhle oblíbenou chlebíčkovku. Budete se divit, jak je to snadný! Jaký chlebíčky děláte vy?
Tyčinky nasekáme na malinkatý kousíčky (používám na to nádobku s nožema a rukojeť tyčovýho mixéru). Dáme do mísy. Stejně nasekáme i kostičky sterilovanýho celeru. Přidáme majonézu a důkladně vše spojíme dohromady. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Hotovo za pár minut. Už stačí jen dobrá veka a slabej plátek citrónu na ozdobu.
Podrobné info: