Ingredience: | |
banán | 1 ks |
velké jahody | 3 ks |
mandlové mléko (mandlové polotučné NEMLÉKO) | 300 ml |
mandlové máslo (NUTSPREAD) | 1 lžička |
hnědé lněné semínko | 2 lžička |
Myslím si, že podobný shake si doma už sami nejspíš připravujete. Rozmixovat jahody s banánem a mlékem není žádná věda, i tak jsem si ale řekla, že se podělím o recept, podle kterého si dělám shake já. Vyzkoušela jsem už spoustu variací, ale tato mi zatím zachutnala nejvíce. Baví mě, že si připravím něco šíleně dobrého, ale přesto zdravého. Dietní záležitost to ale i tak příliš není. Banán obsahuje velké množství cukru a mandlové mléko a máslo, které používám, zase kromě své dokonalé chuti vyniká svým obsahem tuku. Co je pro mě nejdůležitější, je však to, že jde o zdravé cukry a zdravé tuky. I tak shaku nevypijete hektolitry a spíše si jej občas dopřejte jako snídani či dopolední svačinku.
1. Oloupaný banán, rozdělený na 3 části + omyté, očištěné a nakrájené jahody vložte do mixéru.
2. K ovoci přidejte lžičku mandlového másla, popř. i lněné semínko.
3. Vše zalijte mandlovým mlékem a nechte mixér pracovat na nejvyšší výkon cca 1,5 - 2 minuty.
Podrobné info: