Pažitka
Název:

(Ne)mléčný shake z jahod a banánů


(Ne)mléčný shake z jahod a banánů


Ingredience:
Ingredience:
banán1 ks
velké jahody3 ks
mandlové mléko (mandlové polotučné NEMLÉKO)300 ml
mandlové máslo (NUTSPREAD)1 lžička
hnědé lněné semínko2 lžička
Postup přípravy:

Myslím si, že podobný shake si doma už sami nejspíš připravujete. Rozmixovat jahody s banánem a mlékem není žádná věda, i tak jsem si ale řekla, že se podělím o recept, podle kterého si dělám shake já. Vyzkoušela jsem už spoustu variací, ale tato mi zatím zachutnala nejvíce. Baví mě, že si připravím něco šíleně dobrého, ale přesto zdravého. Dietní záležitost to ale i tak příliš není. Banán obsahuje velké množství cukru a mandlové mléko a máslo, které používám, zase kromě své dokonalé chuti vyniká svým obsahem tuku. Co je pro mě nejdůležitější, je však to, že jde o zdravé cukry a zdravé tuky. I tak shaku nevypijete hektolitry a spíše si jej občas dopřejte jako snídani či dopolední svačinku.

1. Oloupaný banán, rozdělený na 3 části + omyté, očištěné a nakrájené jahody vložte do mixéru.

2. K ovoci přidejte lžičku mandlového másla, popř. i lněné semínko.

3. Vše zalijte mandlovým mlékem a nechte mixér pracovat na nejvyšší výkon cca 1,5 - 2 minuty.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Martina Skácelová

    zavřít okno