Pažitka
Název:

(Ne)obyčejné brambůrky


(Ne)obyčejné brambůrky


Ingredience:
Ingredience:
velké neloupané brambory5 ks
plocholistá petrželka hrst
mořská sůl hrstka
studené máslo70 g
Postup přípravy:

K tomuto receptu se vážou vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali.

Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečicícm papírem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.

Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

Podáváme jen tak jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když si k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky nebo petrželky, určitě si pochutnáte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno