Ingredience: | |
velké neloupané brambory | 5 ks |
plocholistá petrželka | hrst |
mořská sůl | hrstka |
studené máslo | 70 g |
K tomuto receptu se vážou vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali.
Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečicícm papírem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.
Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.
Podáváme jen tak jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když si k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky nebo petrželky, určitě si pochutnáte.
Podrobné info: