Pažitka
Název:

"Zveřinový" guláš

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, není vhodné pro bezlepkáře


"Zveřinový" guláš


Ingredience:
Ingredience:
seitan speciál20 dkg
cibule10 g
stroužek česneku5 ks
rajčata1 plechovka
paprika mletá uzená1 lžička
koření na zvěřinu2 lžičky
jalovec3 kuličky
bobkový list
nové koření2 kuličky
červené víno50 ml
sůl špetka
pepř špetka
zeleninový vývar0,5 l
Postup přípravy:

Neděle, to by se hodilo k obědu uvařit něco extra. Když jsem byla malá, tak v neděli prostě k obědu muselo být maso - svíčková, řízky, kuře, španělský ptáček, apod. Maso mi nechybí, ale dostala jsem chuť na nějakou "klasiku" a proto se přítel rozhodl uvařit zvěřinový guláš. Nebojte, nezačali jsme jíst maso, jen jsme zvěřinu nahradili Seitanem speciál a výsledek nás očaroval. Snad i lepší než se zvěřinou.
V dubnu chce přítel guláš otestovat na svých kamarádech, masožravcích, kdy jim ho chce uvařit na rozlučku se svobodou, tak jsem zvědavá, zda někdo z nich uhádne o jaké "maso" se jedná.

Na trošce oleje opečte pořádně cibulku (na guláš má být pěkně tmavá), poté přisypte seitan a lehce orestujte, osolte, přidejte koření, česnek, rajčata a trochu vývaru. Povařte zhruba 15 - 20 minut, zahustěte jíškou (nemusí být) a podávejte s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno