Pažitka
Název:

Grilované lilky s bazalkovým jogurtem a nivou


Grilované lilky s bazalkovým jogurtem a nivou


Ingredience:
Ingredience:
menší lilek2 ks
olivový olej2 pol. lžíce
bílý jogurt / zakysaná smetana150 g
citrón (šťáva)1/2 ks
stroužek česneku3-4 ks
bazalka hrstka
sůl špetka
čerstvý pepř špetka
Doporučuji:
plísňový sýr dle chuti
Postup přípravy:
Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami, také je to moc a moc dobré. Zkusila jsem obě varianty.

Postup je tak jednoduchý, že si vůbec nemusíte lámat hlavu se složitostí. Bojím se, že se vejde vlastně do dvou vět. 
Plátky omytého lilku osolíme a opepříme a necháme na cca 10 minut vypotit. Potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi (nejlépe grilovací pánvi). Necháme lehce zchladnout a přelijeme jogurtem nebo zakysanou smetanou s česnekem, šťávou z citronu a nasekanou čerstvou bazalkou.

Omáčku či chcete-li dip, nechte klidně chvíli uležet, aby se chutě spojily.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno