Ingredience: | |
vývar (hovězí, vepřový, kuřecí, krůtí) | 750 ml |
oškrábaná a na kolečka nakrájená mrkev | 500 g |
střední cibule nakrájená na jemno | 1 ks |
sladká paprika | 1 lžička |
bezlaktózová smetana | 200 ml |
petrželka | na ozdobení |
sůl | dle chuti |
Dnes bych ráda představila svou nově oblíbenou polévku, která je velmi rychlá a zdravá. Máte doma malé děti? Pro ně bude také naprosto ideální. Jedná se o jemný mrkvový krém, který je především bezlepkový a já do něj používám i bezlaktózovou smetanu.
Ve středním hrnci přiveďte do varu vývar a přidejte do něj mrkev, cibuli a sladkou papriku. Pozvolna promíchejte a nechte vařit cca 20 – 30 minut, dokud mrkev dostatečně nezměkne.
Když je mrkev dostatečně povařená, tyčovým mixérem celou směs rozmixujte dokud z ní nebude jemné pyré. Dále vmíchejte cca 150 ml smetany. Zbytek si nechte na závěrečné ozdobení talířů.
Poté vraťte hrnec na plotýnku a nechte ještě chviličku povařit cca 3 minutky. Během této doby polévku ochutnejte a popřípadě dosolte.
Mrkvový krém podávejte ozdobený petrželkou a trochou smetany.
Přeji všem dobrou chuť!
Podrobné info: