Pažitka
Název:

Krémová žampionová polévka


Krémová žampionová polévka


Ingredience:
Ingredience
Ghí přepuštěné máslo2 lžíce
malé žampiony8-12 ks
střední cibule3 ks
malé brambory2 ks
menší petržel1 ks
malá cuketa1 ks
celer40 g
mandlové mléko250 ml
himalajská sůl1 špetka
kmín mletý1 špetka
voda600-800 ml
Postup přípravy:

Manžel mi dovezl krásné čerstvé žampiony a já si lámala hlavu co z nich vymyslím. Původně jsem myslela nějakou omáčku, ale řekla jsem si, že chuťová změna polévky bude vítána. Dnes jsme se chystali vyrazit s dětmi bobovat, potřebovala jsem nějakou rychlovku a tato polévka je vážně raz dva. Když jsme se vrátili domů zbaštili jsme plné talíře a odpadli do pelechu. Určitě ji zařadím pravidelně je velmi jemná a příjmně krémová.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, následně přidáme pokrájený celer, petržel, očištěné, pokrájené žampiony, kmín, sůl, prohřejeme za stálého míchání a nakonec zalijeme vodou, přidáme brambory. Necháme vařit a připravíme si cuketu, kterou přidáme až budou brambory měkčí, společně s mandlovým mlékem, vaříme do změknutí zeleniny, následně rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno