Ingredience: | |
olej | 1 lžíce |
kuřecí paličky (spodní stehna) | 7 ks |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 8 stroužků |
oloupaný zázvor | 4 cm |
sladká brambora (batát) | 1 ks |
loupaná rajčata (3 velká rajčata) | 450 g |
kuřecí vývar | 1,5 l |
burákové máslo | 350 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
sušený mletý koriand | špetka |
chilli | dle chuti |
Tuto typickou africkou polévku prý kdysi uvařil ghanský student na studijním pobytu v USA svým americkým přátelům. Co je na tom pravdy nevím. Nejsem ani z Ghany, ani z USA. Já jsem na tuto polévku poprvé narazila v polední nabídce jednoho olomouckého bistra. Pravidelně se tam opakuje, nicméně se mi ještě nikdy nepovedlo být v pravý čas na pravém místě. A tak jsem si tuto africkou zajímavost našla sama...a vyzkoušela. Příprava byla zdlouhavá, výsledek fenomenální.