Obalovaná treska: | |
aljašská treska | 300 g |
ovesné vločky | 100 g |
vejce | 1 ks |
mléko | 1 dcl |
máslo | 1 lžíce |
koření dle chuti | 2 lžičky |
sůl | dle chuti |
Bramborová kaše: | |
brambory | 0,5 kg |
mléko | 100 ml |
smetana 30% | 30 ml |
máslo | 40 g |
sůl | dle chuti |
Po velkém úspěchu u mého muže se zeleninou pečenou v krustě s ovesnými vločkami jsem zkusila podobnou přípravu i s treskou a úspěch byl snad ještě větší. Recept je už několikrát prověřený, jen dnes se mi podařilo jednu porci ukořistit, nafotit a sepsat přesný recept.
Vejce rozšleháme s mlékem, tresku osolíme, ovesné vločky smícháme s kořením. Porce tresky namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v ochucených ovesných vločkách. Menší plech si vymažeme máslem a poklademe na něj obalenou tresku. Zbytkem rozšlehaného vajíčka přelijeme tresku tak, aby vločky co nejvíce navlhli. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Bramborová kaše:
Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme. Ideálně ručním šlehačem uvařené horké brambory krátce rozmixujeme spolu s máslem. Po částech přidáme teplé mléko, smetanu a vyšleháme v hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.
Podrobné info: