Ingredience na náplň: | |
pikantní klobása | 2 ks |
velká cibule | 1 ks |
menší pórek | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
Ingredience na těsto: | |
hladká mouka | 300 g |
sůl | 1 lžička |
droždí | 10 g |
řepkový olej | 50 ml |
vlažná voda | 200 ml |
mouka na propracování | 1 hrstka |
vejce na potření | 1 ks |
Tak tyto pirohy si určitě oblíbíte a když budete mít nápady, dají se plnit vším možným, co máte rádi. Můžete podávat se zeleninovým salátkem nebo servírovat prostě k pivku. To pikantní klobásku jistě uhasí.
Tak jdeme na náplň. Na oleji zpěníme cibuli , přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
Z uvedených surovin zaděláme na těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky. Čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata.
Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem.
Na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme.
Potřeme znovu vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.
Dobrou chuť!