Pažitka
Název:

Alpské pirohy s pikantní klobáskou


Alpské pirohy s pikantní klobáskou


Ingredience:
Ingredience na náplň:
pikantní klobása2 ks
velká cibule1 ks
menší pórek1 ks
olej2 lžíce
Ingredience na těsto:
hladká mouka300 g
sůl1 lžička
droždí10 g
řepkový olej50 ml
vlažná voda200 ml
mouka na propracování1 hrstka
vejce na potření1 ks
Postup přípravy:

Tak tyto pirohy si určitě oblíbíte a když budete mít nápady, dají se plnit vším možným, co máte rádi. Můžete podávat se zeleninovým salátkem nebo servírovat prostě k pivku. To pikantní klobásku jistě uhasí.

Tak jdeme na náplň. Na oleji zpěníme cibuli , přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

Z uvedených surovin zaděláme na těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky. Čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata.
Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem.
Na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme.
Potřeme znovu vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Dobrou chuť!


Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno