Pažitka
Název:

Amarantový dezert se skořicí a jablky


Amarantový dezert se skořicí a jablky


Ingredience:
Ingredience:
Amarant60 g
jablko1 - 2 ks
mletá skořice dle chuti
jablko na ozdobení
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Amanrat má syn stále velmi rád a já jej hojně zařazuji kvůli jeho cenným živinám.

Amarant je obilnina původem z Jižní Ameriky, znali již staří Mayové. Laskavec je přirozeně bezlepková obilnina, má nízký glykemický index. Amarant je zdrojem minerálů vápníku (2 x více než v mléku), hořčíku, draslíku i železa a vitaminů řady B (B1 a B2), antioxidantu E a vitamínu C. Sklizeň semen amarantu může probíhat až 3x ročně. Amarant je přirozeně bezlepková potravina, která může celiakům nahradit obiloviny.

Amarant propláchneme a dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí, vaříme přibližně 15-20 minut, nakonec přidáme nastrouhané jablíčko, které krátce prohřejeme a ozdobíme jablečnými plátky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno