Pažitka
Název:

Ananas na sněhových pusinkách


Ananas na sněhových pusinkách


Ingredience:
Ingredience:
mascarpone1 balení
zakysaná smetana500 g
moučkový cukr s vanilkou dle chuti
velké sněhové pusinky6 ks
ananasový kompot1 ks
hořká čokoláda (např. hořké kaštany + 70% čokoláda)100 g
nasekaná čerstvá máta2 lístky
smetana ke šlehání150 ml
Postup přípravy:

Zbyly vám po Vánocích sněhové pusinky a nevíte, co s nimi? Připravte si chutný domácí pohár.

Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi.

Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Stáhneme z ohně a vmícháme smetanu a nasekané lístky máty. Vzniklý krém nalijeme na dno připravených skleniček. Počkáme, až čokoláda trochu ztuhne a nalijeme na ni část směsi z mascarpone, kysaných smetan a ananasu.

Na smetanu rozdrobíme do každého poháru jednu sněhovou pusinku a opět zalijeme smetanovou směsí. Dozdobíme, necháme chvíli v lednici a pak podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno