Pažitka
Název:

Ananas v pivním těstíčku s hořčičným dipem

vegan


Ananas v pivním těstíčku s hořčičným dipem


Ingredience:
Ingredience na ananas:
ananas zralý1 ks
sůl špetka
pepř špetka
hladká mouka2 lžíce
pivo120 ml
olej na smažení
Dip:
bílý jogurt (Alpro)3 lžíce
plnotučné hořčice1 lžíce
rýžový sirup2 lžičky
sůl špetka
citronová šťáva1 lžička
Postup přípravy:

Tahle rychlovka se skvěle hodí pro ty, kteří si na sladké nijak moc nepotrpí. Stejně tak ale potěší sladkomily a pivaře. Kombinace ovoce a piva by se na první pohled mohla zdát dost zvláštní, ale opak je pravdou a ananas s pivem krásně hraje dohromady. Když se přidá i dip, vznikne prostě něco náramně dobrého.

Ananas si rozkrájíte na čtvrtiny, okrájíte slupku a odstraníte tvrdý prostředek. Jednotlivé kusy nakrájíte na centimetrové plátky. Ty pak obalujete v těstíčku, které vzniklo vyšleháním mouky, piva a soli s pepřem. Těstíčko by mělo být pěkně řídké, asi jako na palačinky. Obalený ananas smažíte z obou stran, až je krásně zlatavý a křupavý.

Dip vznikne smícháním nejogurtu, sirupu, hořčiče, soli a citronové šťávy.

Není to úplně nejzdravější způsob podávání ananasu, ale myslím si, že jednou za čas nějaká obměna přijde vhod.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno