Ingredience: | |
arašídové máslo s kousky arašídů | 5 lžic |
kvalitní kakao | 4 lžíce |
kokosový olej | 3 lžíce |
med | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | pár kapek |
V poslední době to tady s recepty trochu vázlo a věnovala jsem se hlavně článkům z našich cest. Ale teď už se zase přesouvám směrem k vaření a rovnou mám pro vás takovou sladkou rychlovku. Často od někoho slyším, že plno mých receptů je složitějších a tak opět vycházím vstříc těm zaneprázdněným a nabízím sladkou dobrůtku, kterou budete mít hotovou raz dva. Navíc pralinky si můžete připravit libovolně dopředu a pak s nimi pohostit třeba neplánovanou návštěvu.
Ve vodní lázni si lehce zahřejeme kokosový olej a arašídové máslo, aby změklo. Poté máslo s olejem přelijeme do větší misky a přidáme všechny ostatní ingredience. Vše velmi dobře promícháme, aby směs byla kompaktní a hladká. Pozor, aby bylo kakao rovnoměrně zapracované. Směs nalijeme do formiček na čokoládové bonbóny (třeba takových) nebo jakýchkoli menších formiček vhodných k mrazení. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak dáme pralinky zmrazit ve formě na několik hodin. Poté můžeme opatrně bonbóny vyloupat, dát do sáčku a opět skladovat v mrazáku.
Já když s pralinkami manipuluji, buď si vezmu čisté gumové rukavice, nebo alespoň igelitový pytlík - abych teplými prsty na pralinkách nezanechala svoje otisky prstů. Ohmatané bonbóny už totiž nejsou tak hezké.