Pažitka
Název:

Arašídové sušenky - klasická verze / peanut butter cookies


Arašídové sušenky - klasická verze / peanut butter cookies


Ingredience:
Ingredience (na 2 velké plechy):
cukr (ideálně třtinový)50 g
máslo120 g
arašídové máslo120 g
větší vejce1 ks
polohrubá mouka230 g
prášek do pečiva1 lžička
vanilkový extrakt1 lžička
sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

Sušenky z arašídového másla jsem chtěla vyzkoušet už hodně dlouho. Vždycky jsem si koupila velkou pixlu burákového másla, přinesla ji domů a říkala si, že z ní něco upeču. A třeba po týdnu se rozhodla, že jdu na to, otevřela pixlu a tam tak 50 g. Zdá se, že v naší domácnosti arašídové máslo zázračně sublimuje. Nebo spíš se po lžičkách přemísťuje do nejmenovaných úst. No každopádně tentokrát se mi povedlo máslo uchránit a urychleně z něj něco upéct! A díky tomu vám přináším recept, který chutnal hlavně dětem - klasické arašídové sušenky s podílem klasického másla.

Do mísy vložíme povolené máslo, arašídové máslo, cukr a utřeme. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a zapracujeme. 

Vedle smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme k máslové směsi a vytvoříme těsto, ze kterého jdou tvořit kuličky. 

Zapneme troubu na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvoříme kuličky asi 3 cm v průměru a pokládáme je na plech tak 5 cm od sebe. Vidličkou zploštíme kuličky na placičky - používáme ideálně vidličku s dlouhými hroty a před každou druhou kuličkou ji poprášíme cukrem moučka, aby se na sušenky nelepila. 

Plech vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Sušenky necháme vychladnout na plechu a následně skladujeme ve vzduchotěsné nádobě maximálně 2 týdny.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno