Ingredience: | |
vepřová panenka | 200 g |
červená čočka | 120 g |
šalotka | 5 ks |
uzené nebo slanina | 50 g |
parmazán | dle potřeby |
máslo | kousek |
cibule | 1 ks |
sádlo | kousek |
cukr | 1 lžíce |
vývar | 1 dl |
červené víno | 1 dl |
koření Argentina | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Dokonalá souhra chutí....kterou ocení nenej milovníci dobrého masa.
Očištěnou panenku, potřenou olejem a posypanou kořením vložíme na rozpálenou pánev a opečeme jí ze všech stran.
Po té jí vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů tak na 8 až 10 minut.
Vyjmeme z trouby, zakryjeme a necháme odpočinout 6 minut.
Dáme vařit čočku do osolené vody doměkka, ale pozor aby se nerozvařila.
Na pánvi orestujeme na sádle nakrájenou cibulku a slaninu do které po té vložíme uvařenou čočku.
Nakonec přidáme trochu másla, parmezánu a vše promícháme.
Do rendlíku dáme zkaramelizovat na sucho cukr který zalijeme vínem, vývarem, vložíme šalotky a necháme odvařit do zhoustnutí.