Ingredience: | |
kuřecí prso | 1 ks |
čerstvé žampiony | 6 ks |
smetana | 1 kelímek |
koření Argentina | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
sádlo | kousek |
olej | trochu |
větší brambora | 2 ks |
Smetanová omáčka s žampiony dodá jídlu ještě větší "grády".
Nerozklepané prsíčko natřeme olejem, posypeme kořením Argentina, a necháme uležet.
Prso vložíme na rozehřátou pánev na 3 minuty z každé strany a poté vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 8 min.
Mezitím do pánve přidáme trošku sádla, na kterém opečeme čtvrtky žampionů, které ke konci zalijeme smetanou, opepříme, osolíme a necháme odvařit.
Brambory očistíme a vaříme ve slupce 25 minut. Poté nakrájíme na úhledná kolečka a vložíme do rozpáleného oleje nebo do fritézy na 5 minut.
Podrobné info: