Ingredience: | |
artyčoková "srdíčka" konzervovaná | 400 g |
cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
rajčata | 4 ks |
olej | |
cherry ocet (vinný) | 3 lžíce |
suché scherry | 50 ml |
olivový olej | 4 lžíce |
směs koření (oregáno, tymián, petržel, bazalka, majoránka) | 3 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Pokud milujete artyčoky, mám pro Vás ideální recept! Jedná se o takovou chuťovku k vínu pro partu přátel, ale dobře poslouží i jako plnohodnotná večeře pro dva. Jen tak s kouskem kvalitního pečiva. Není to časově náročné jídlo, ale je potřeba dopředu myslet na to, že výsledný pokrm se nechává uležet alespoň 3 hodiny, aby se prolnuly chutě. Tak už směle do toho!
Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si v misce smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Přimíchejte k podušeným rajčatům. Nakonec do směsi přimíchejte i bylinky, kterými opravdu nešetřete!
Jakmile budete mít směs hotovou, naskládejte artyčoky do zapékací misky a zalijte je rajčatovou směsí. Nechcte v lednici alespoň 3 hodiny odležet (ideálně přes noc).
Nyní máte 2 možnosti. Buď směs ihned servírovat s kvalitním pečivem (bezlepkáři volí oblíbené bezlepkové) nebo směs zapéci. Mně osobně více chutnala teplá, zapečená verze, ale výborné jsou obě.
Dobrou chuť!
Podrobné info: