Ingredience: | |
kuřecí vývar Konečně vývar / 500 ml domácí kuřecí vývar | 1 sklenice |
kokosové mléko | 1 malá plechovka |
krájená loupaná rajčata | 2 plechovky |
jarní cibulka | 2 ks |
kuřecí prso | 1 ks |
rýžové nudle | 100 g |
chilli | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Jak vám představit tuto polévku? Název zní pro některé děsivě, ale přitom chuť je naprosto lahodná, svěží pro mě dokonalá.
Polévka je vlastně takový vývar s rajčetem v doprovodu lehké kokosové chuti.
V dnešní době asijské food mánie je skoro povinnost něco asijského uvařit. A proč ne zrovna tohle?
Tento recept mám od mé výživové poradkyně, se kterou jsem konzultovala moji stravu a zdravý režim po dobu jednoho roku a naprosto jsem ji si zamilovala. Jak tu poradkyni, tak tu polévku.
Když jsem tuto polévku uvařila doma poprvé, tak se po ní doslova zaprášilo. Takže jsem ji vařila ihned znovu. Je rychlá lehká, svěží a určitě se o ní může říct, že je originální. Nebojte se ji vyzkoušet. U nás doma patří mezi TOP10!
Do většího hrnce nalijeme kuřecí vývar.
Ihned přidáme obě plechovky rajčat pokrájených na kostičky.
Přidáme šťávu z 1/2 citronu.
Dále přidáme trochu chilli.
Osolíme.
A přidáme malou krabičku kokosového mléka nebo malou plechovku. Avšak dle chuti.
Nudle dle závodu zalijeme horkou vodou.
Polévku necháme lehce pobublávat a rozpálíme si na další plotýnce pánev. Na tu přidáme trochu olivového oleje a kuřecí maso, které osolíme.
Orestované a zlatavé kuře přidáme do polévky. Minutku provaříme a můžeme podávat.
Do misky vložíme nudle a jarní cibulku a celé to zalijeme polévkou. Pro zájemce přidáme ještě trošku chilli.
Podrobné info: