Ingredience: | |
zelené fazolky | 500 g |
olej | dle potřeby |
střední cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
kari koření | 1 lžička |
čínské víno Shao xing | 100 ml |
sojová omáčka | 50 ml |
sušené houby Shitake | 10 ks |
chilli | dle chuti |
voda | 300 ml |
škrob | 1 lžíce |
sezam | na posypání |
Příloha: | |
rýže | dle potřeby |
Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo.
Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.
Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.
Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno.
Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.
Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.
Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.
Podrobné info: