Pažitka
Název:

Asijské kuře s keshu oříšky


Asijské kuře s keshu oříšky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křidýlka1 kg
kukuřičný škrob3 lžíce
olivový olej trochu
sojová omáčka1/2 hrnku
rýžový ocet4 lžíce
kečup4 lžíce
chilli omáčka2 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
česnek2 stroužky
nastrouhaný zázvor1 lžíce
keshu ořechy1 hrnek
jasmínová rýže dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
jarní cibulka dle potřeby
Postup přípravy:

Tento recept jsem viděla kdysi dávno v nějaké kuchařské show na TV paprika, a když se mi naskytla příležitost ho před pár dny vyzkoušet využila jsem ji a vrhla se na to.

Místo kuřecích prsou nakrájených na plátky jsem použila kuřecí křídla a ke keshu oříškům jsem přidala i pár arašídů, které v omáčce příjemně křupou.

Postup:

  1. Kuřecí křidélka omyjeme, očistíme a v kloubní částí rozřízneme na 3 dílky. Poslední část s minimem masa můžeme z jídla vyřadit úplně. 
  2. V uzavíratelném potravinářském sáčku smícháme kukuřičný škrob, pepř a sůl. Přidáme kuřecí křidélka a protřepeme. Maso dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby, dokud se nezatáhne a nebude mírně nazlátlé. 
  3. Mezitím si v misce smícháme sojovou omáčku, ocet, kečup, chilli omáčku, česnek, zázvor,  cukru,pepř a sůl.
  4. Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme maso, které jsme vytáhli z trouby (na pánvi chytne ještě krásnou zlatou barvu) a keshu oříšky(když přidáme keshu na začátku vaření budou měkké, když ale chceme abych v omáčce křupali, přidejte je až na konci vaření).
  5. Po chvilce vše zalijeme připravenou směsí a necháme 15 minut dusit pod pokličkou (pokud budeme chtít víc omáčky, můžeme přidat i vodu podle potřeby).
  6. K omáčce si uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno