Název:Asijské kuře s keshu oříšky
Ingredience:
Ingredience: |
kuřecí křidýlka | 1 kg |
kukuřičný škrob | 3 lžíce |
olivový olej | trochu |
sojová omáčka | 1/2 hrnku |
rýžový ocet | 4 lžíce |
kečup | 4 lžíce |
chilli omáčka | 2 lžíce |
třtinový cukr | 2 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
nastrouhaný zázvor | 1 lžíce |
keshu ořechy | 1 hrnek |
jasmínová rýže | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
jarní cibulka | dle potřeby |
Postup přípravy:Tento recept jsem viděla kdysi dávno v nějaké kuchařské show na TV paprika, a když se mi naskytla příležitost ho před pár dny vyzkoušet využila jsem ji a vrhla se na to.
Místo kuřecích prsou nakrájených na plátky jsem použila kuřecí křídla a ke keshu oříškům jsem přidala i pár arašídů, které v omáčce příjemně křupou.
Postup:
- Kuřecí křidélka omyjeme, očistíme a v kloubní částí rozřízneme na 3 dílky. Poslední část s minimem masa můžeme z jídla vyřadit úplně.
- V uzavíratelném potravinářském sáčku smícháme kukuřičný škrob, pepř a sůl. Přidáme kuřecí křidélka a protřepeme. Maso dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby, dokud se nezatáhne a nebude mírně nazlátlé.
- Mezitím si v misce smícháme sojovou omáčku, ocet, kečup, chilli omáčku, česnek, zázvor, cukru,pepř a sůl.
- Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme maso, které jsme vytáhli z trouby (na pánvi chytne ještě krásnou zlatou barvu) a keshu oříšky(když přidáme keshu na začátku vaření budou měkké, když ale chceme abych v omáčce křupali, přidejte je až na konci vaření).
- Po chvilce vše zalijeme připravenou směsí a necháme 15 minut dusit pod pokličkou (pokud budeme chtít víc omáčky, můžeme přidat i vodu podle potřeby).
- K omáčce si uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno