Pažitka
Název:

Avokádová polévka

raw


Avokádová polévka


Ingredience:
Ingredience:
hrášek1 hrnek
fazolové lusky1/2 hrnku
avokádo1 ks
himalájská sůl1/2 lžičky
česnek1 stroužek
chilli1 ks
voda1 sklenice
jakékoliv klíčky dle chuti
Postup přípravy:

Velice jednoduchá na přípravu, stačí vše jen rozmixovat....

Vše rozmixujeme, po rozmixování je dobré přidat ještě nerozmixované kousky hrášku, lusků atd. Polévka je dobrá ohřátá na 37°C kdo má možnost, pokud není možnost tak nevadí, je samozřejmě také dobrá. Patří mezi mé oblíbené, takže se po ní jen zaprášilo.

Proč jíst avokádo?
Avokádo má vysoký obsah mastných kyselin omega-3, a tak snižuje množství vrásek, zlepšuje mozkovou činnost a odstraňuje bolest při artritidě. Je v něm také hodně kyseliny olejové, stavebního bloku pro mastné kyseliny omega-9, které jsou vynikající pro kůži a mají protizánětlivé účinky. Má vysoký obsah antioxidantu luteinu, užitečného při ochraně proti potížím s očima a kadiovaskulárním nemocem. Avokádo také patří mezi nejbohatší zdroje draslíku, důležitého pro zdravý krevní tlak a svalové kontrakce. Obsahuje vitamíny skupiny B, C a E, karotenoidy, draslík, zinek, beta-situsterol.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vojtěch Csefalvay

    zavřít okno