Ingredience: | |
avokádo | 2 ks |
žitná hladká mouka | cca 1/2 hrnku |
uvařená quinoa | cca 1/2 hrnku |
voda/rostlinné mléko | dle potřeby |
strouhanka | dle potřeby |
chia semínka | dle chuti |
Celerový dip: | |
celer | 100 g |
vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
epř | špetka |
zázvor | dle chuti |
Dip z červené řepy: | |
uvařená nebo nastrouhaná červená řepa | cca 200 g |
česnek | 1 stroužek |
vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Ještě nedávno jsem tu psala, že nejsem tak úplně milovník samotného avokáda. Tím, že jsem ho neustála nějak zpracovávala a během přípravy ujídala, se to ale změnilo a konečně jsem velkou avokádovou fanynkou. To se projevuje především při nákupech.
Když v supermarketu potkám slevněnou síťku avokáda, tak bez rozmýšlení beru. Pak přichází ta zábavná část, kdy vymýšlím, co s tím. To ale tentokrát vlastně neproběhlo. Hned na cestě z obchodu jsem věděla, že musím zkusit hranolky, jen jsem vůbec netušila, jaký zvolím postup a že použiji mé oblíbené výživné vychytávky. Nakonec tedy vzniklo tohle a ačkoli slovo foodporn moc nepoužívám, tady mě prostě lepší nenapadá. Takže přátelé, nakupujte avokáda v akci, obalujte a pečte!
Postup:
Připravila jsem mé dva oblíbené dipy, ale můžete zkusit jakékoli jiné, samozřejmě.
Celerový dip:
Celer nastrouháme a vše smícháme.
Dip z červené řepy:
Vše mixujeme.