Ingredience: | |
zralé avokádo | 2 ks |
limetka | 1 ks |
sýr Philadelphia nebo mascarpone | 1 balení |
smetana ke šlehání | 1 kelímek |
pohankové vločky | 100 g |
strouhaný kokos | 100 g |
med | 3 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
nastrouhaná kůra z bio limetky | dle chuti |
Máte rádi cheesecake? Naše rodina ho přímo miluje. Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy: krusta z rozdrobených sušenek a sýrová vrstva. Může být i pečený, ale já jsem zvolila nepečenou zdravější variantu a sušenky jsem nahradila opraženými pohankovými vločkami s kokosem. Krém jsem připravila z avokáda a limety, které jsou rovněž zdravou potravinou.
Na kokosovém oleji oprahneme vločky, přidáme med a kokos, promícháme a necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Obě avokáda si rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužninu. Vše rozmixujeme spolu s 1/ 2 sýrem, přidáme lžíci medu dle chuti, šťávu z poloviny limetky a promícháme.
Na druhý krém vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme druhou polovinu sýru a také promícháme.
Do dortové formy natlačíme směs připravenou z vloček, kokosu a medu. Rovnoměrně nalijeme krém z avokáda a navrch nalijeme bílý krém a uhladíme. Kůru opražíme s troškou třtinového cukru, necháme zkaramelizovat a posypeme vrch dortu. Dáme do ledničky alespoň na 12 hodin ztuhnout.