Ingredience: | |
avokádo | 1 ks |
pomeranč | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
chilli paprička | 1 ks |
listová petržel | hrst |
olivový olej | 2 panáky |
šťáva z půlky citronu | dle chuti |
růžová himalájská sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s těmito změnami samozřejmě souvisí i různá nachlazení, virózy, bolesti v krku, rýmička a podobné nepříjemné záležitosti.
No a nám doma se to prostě nevyhlo. Pokud však cítím, že je to „pouhé“ nachlazení, snažím se jej léčitpřírodní cestou. To znamená, že připravuji zázvorové a bylinkové čaje a do všech jídel dávám pořádnou dávku chilli, ale i česneku. Na co do sebe cpát chemii, když to není potřeba.
Tento recept je super nejen, když jste nemocní, ale také jako snídaně, svačina či večeře nebo jako pohoštění pro návštěvy. Takže pokud ještě nevíte, co tentokrát připravit jako silvestrovské pohoštění, co třeba právě tuto salsu?
Pomeranč oloupejte a jednotlivé měsíčky pomeranče zbavete slupky. Šťavnatou část poté nakrájejte nadrobno.
Chilli papričku nasekejte nadrobno.
Avokádo rozkrojte na půl, vyjměte pecku a nožem jej ještě ve slupce rozkrájejte na jednotlivé kostičky.
Nasekejte listovou petržel nadrobno a vše přednejte do hlubokého talíře nebo misky.
Nyní přidejte sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promíchejte.
Podávejte na opečeném křupavém toustu.
Podrobné info: