Pažitka
Název:

Avokádovo-vajíčková pomazánka


Avokádovo-vajíčková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
natvrdo uvařená vejce2 ks
dijonská hořčice1 lžička
červená cibule1/2 ks
limetková nebo citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mleté chilli dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou mě baví zkoušet různé variace zdravých pomazánek. Mou velkou závislostí je totiž žitný kváskový chleba, který si chodím kupovat do nedaleké zdravé výživy. Bohužel od té doby, co jsem přestala jíst mléčné výrobky, mám velký problém vymyslet, co si na něj namažu. A tak pořád něco vyrábím, mixuji a nestačím se divit, že čeho všeho se dá taková dobrá pomazánka vyrobit. Ale o mých experimentech vám povykládám někdy příště. Dnes mám pro vás totiž recept na velkou dobrotu. Avokádo je úžasné v tom, že se z něj dá připravit spousta skvělých pokrmů. A jedním z nich je i tahle rychlá a zdravá pomazánka.

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a lžící vydlabejte dužinu. Dužinu dejte do misky, přidejte na kostičky nakrájená vejce (já jsem použila kráječe na vajíčka) a vidličkou vše rozmačkejte. Do misky přidejte lžičku dijonské hořčice, mleté chilli a citronovou nebo limetkovou šťávu. K pomazánce můžete přidat i nadrobno nasekanou červenou cibuli nebo ji použít pouze na ozdobu. Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr a podávejte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno