Pažitka
Název:

Babiččina kulajda


Babiččina kulajda


Ingredience:
Ingredience:
středně velké brambory6 ks
cibule1 ks
pokrájené a očištěné houby400 g
sladká smetana (či mandlová bez laktózy)250 ml
čerstvý kopr (lze i sušený) dle chuti
sůl dle chuti
kmín špetka
bobkový list3 ks
mouka (Jizerka bez lepku)2 lžíce
ocet1 lžíce
vejce2 ks
Postup přípravy:

Všude rostla spousta hub a zároveň nastalo velmi rychle sychravé počasí. Tak je ideální čas na přípravu výborné polévky, kterou lze připravit i bez laktózy a lepku. Pokud se bojíte pošírovaných vajec, nezoufejte. Polévka je výborná i s přidaným vejcem přímo do ní.

Do hrnce s vodou (1,5 litru) dáme nakrájené oloupané brambory, na drobno nakrájenou cibuli, houby, kmín, bobkové listy, osolíme a dáme vařit

Když jsou brambory měkké, přidáme kopr a zahustíme moukou se smetanou. Cca 10 minut redukujeme. 

Nakonec vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dochutíme octem. Minutku povaříme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno