Pažitka
Název:

Babiččina sekaná s bylinkami a drcenými rajčátky


Babiččina sekaná s bylinkami a drcenými rajčátky


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso500 g
cibule1 ks
jarní cibulka1 ks
český česnek3 stroužky
vejce2 ks
sůl1 dle chuti
pepř dle chuti
čerstvá nasekaná majoránka dle chuti
oregano dle chuti
petrželka dle chuti
saturejka dle chuti
bazalka dle chuti
drcená sušená rajčata1 lžíce
solamyl nebo struhanka na zahuštění
mléko dle potřeby
Postup přípravy:

I z levných surovin lze vykouzlit dobré jídlo, které mizí pod rukama a chutná všem. 

Maso  umeleme, dáme do misky, přidáme pokrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Přidáme 1 vejce a žloutek, sůl, pepř, všechny omyté a nasekané bylinky a sušená drcená rajčata. Promícháme, přidáme strouhanku nebo solamyl, podle potřeby přidáme i mléko. Z masové směsi uděláme 2- 3 šišky, které potřeme bílkem. Dáme na plech, podlijeme do výšky cca 1,5 cm vodou (nebo vývarem) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Ke konci pečení můžeme přidat k sekané nakrájenou cibuli.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bavorským bramborovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno