Ingredience: | |
brambory | 1000 g |
hrubá mouka | 200 g |
sůl | 1 špetka |
rozpuštěné sádlo/máslo | 1 malý šálek |
mletý mák | 1 balení |
cukr | 3 lžíce |
Kdo by neznal babiččiny škubánky?! My je doma milujeme a vy si je určitě zamilujete taky.
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.
Přecedíme tak cca třičtvrtinu vody a zasypeme hrubou moukou.
Rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a obráceným koncem vařečky uděláme do brambor s moukou malé důlky.
Necháme tak přikryté (propařené) na asi 25 minut.
Poté vařečkou prošleháme do krásně hladké konzistence.
Umeleme si mák, nebo koupíme, již mletý a smícháme s cukrem.
Polévkovou lžící namočenou v rozpuštěném másle vytvoříme rovnoměrné kopečky, které posypeme máslem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Poté servírujeme a vzpomínáme na babičku.