hladká mouka | 280 g |
cukr | 125 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | špetka |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
rozpuštěné máslo | 95 g |
vejce | 2 ks |
cottage cheese | 1 balení |
med | 1 lžíce |
Náplň: | |
Nutella, nebo jiný čokoládový krém | dle potřeby |
Ingredience: |
Bábovičky jsou fajn na cesty, kde přijde vhod domácí sváča a není čas na krájení velkých bábovek. Jestli jste ale fanoušci klasického bábovkového tvaru, můžete těsto samozřejmě nalít do velké formy a proložit Nutellou.
V jedné misce smíchejte suché ingredience. V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience elektrickým šlehačem. Do suché směsi vlijte mokrou část a jemně promíchejte tak, aby se obě části spojily. Bábovičky plňte takto: 1 lžíce těsta, lžička Nutelly, 1 lžíce těsta. Pokud je těsto tužší, je to dobře, protože Nutella nepropadne až dolů. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů po dobu cca 15 minut (až budou bábovičky zlaté a pevné na povrchu, vyndejte je). Na závěr poprašte moučkovým cukrem a můžete podávat.
Podrobné info: