Pažitka
Název:

Bábovka "proteinka"

bezlepkový recept


Bábovka "proteinka"


Ingredience:
Ingredience:
kukuřičná mouka250 g
mleté kešu250 g
nasekané sušené ovoce (švestky, meruňky, papája)250 g
měkký tvaroh bez laktózy250 g
namletý Šmakoun meruňka400 g
protein (ořechový koláč)1 odměrka
vejce2 ks
rozpuštěný kokosový olej100 g
prášek do pečiva bez fosfátů (jedlá soda)1 ks
vanilkový extrakt pár kapek
citronová kůra dle chuti
sladidlo dle chuti
kakao2 lžíce
mandlové mléko100 ml
kokosový olej na vymazání formy
protein na vysypání formy
Postup přípravy:

Když peču bábovku, připomene mi to dětství. Tato bábovka je s proteinem a navíc je bez lepku a bez laktózy.

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. 

Všechny ingredience vyšleháme ručním šlehačem (kromě kakaa).

Formu na bábovku si vymažeme olejem, vysypeme proteinem a nalijeme do ní 2/3 světlého těsta. Do poslední části vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů 55 - 60 minut.

Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo. Necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno